Ebro

Wie ist der Ablauf?

Via Mac-Strike boekt u uw reis. U wordt van a tot z begeleid om uw meerval te kunnen vangen op de EBRO.

De reis duurt in principe 7 dagen heen en terug.

Er kan gevlogen worden op:

Hiervan worden er 5 dagen gevist. U krijgt een gids ter beschikking die u de beste plaatsen wijst. Al het vismateriaal is aanwezig, behalve kunstaas.

Uiteraard bent u vrij om uw eigen materiaal mee te nemen.

U kiest zelf welke week u wenst te vissen, ook de dag van aankomst is flexibel.

We beginnen de dag met een heerlijk ontbijt met alles er op en eraan. U verzorgd uw koelboxen en neemt mee waar u behoefte aan heeft. Alles is inbegrepen. Behalve bier en blikjes fris.

Bij thuiskomst eten we wat de kok ons voorschotelt dat is een verassing waar iedereen naar uitkijkt. Ook eten we minimaal 2 avonden in Caspe waar u de zweer van het Spaanse binnenland kunt opsnuiven en lekker een biertje kunt drinken.

De eerste dag wordt u begeleid naar uw vis stek. Er zijn vaste vis stekken die afhankelijk van het seizoen waar gevoerd wordt. De kans op een vis vangst de eerste dag is dus al zeer aannemelijk.

U verblijft in een prachtig volledig gerenoveerd hotel in Chiprana.

Dit hotel ligt vlak bij de Ebro en bevindt zich op minder dan 10 minuten van het centrum van Caspe.

Het hotel heeft 10 kamers, 2 dubbele kamers en 6 appartementen.

Prijs: € 550 per persoon inclusief:

EXCLUSIEF:

De meerval is een langgerekte vis met een afgeplatte bek, een vrijwel rolrond lichaam met een dikke buik en een zeer lange staart. De meerval heeft zes baarddraden aan zijn opvallend grote bek: twee zeer lange baarddraden vlak voor en boven de mondhoeken, en twee paar aan de onderzijde van zijn bek waarvan de achterste twee wat meer naar buiten staan. Hij heeft een zeer klein rugvinnetje en een zeer lange aarsvin. De ogen zijn klein en de huid is onbeschubd. De zijlijn is volledig.

De meerval is doorgaans donkergroen tot zwart aan de bovenzijde en vaak zilverachtig tot wit aan de onderzijde. Het kleurverloop is grillig en vlekkerig. Ook allerlei kleurafwijkingen zoals albino's komen relatief vaak voor. Soms worden in de dierenhandel rode, gele of roze exemplaren aangeboden. Dit zijn geen bijzondere kleurvormen, zoals ze in de winkel worden aangeprezen, maar simpelweg exemplaren die zijn geïnjecteerd met inkt. Dit is niet goed voor de vis, die de kleur (uiteraard) na enige tijd weer verliest.

Sportvissers zouden graag zien dat de vis net als andere vissen gekweekt, uitgezet en bevist mag worden, hoewel het creëren van goede migratie- en paaimogelijkheden natuurlijk de voorkeur verdient. In het buitenland wordt er wel veel op meervallen gevist. Populaire rivieren zijn de Ebro, de Saône en de Po.

Voor het vissen op meerval wordt vaak gebruikgemaakt van levend aas, bij voorkeur paling, kroeskarper, giebel of kleine karper. De aasvis wordt meestal met boeien en lood op een vaste plaats verankerd. Andere succesvolle methodes zijn het vissen met vismeelboilies zoals bij de karpervisserij. Vaak wordt de meerval gelokt met een kwakhout dat in het water geslagen wordt en een geluid produceert dat de meerval bijzonder aantrekt. Bij deze visserij worden ook vaak grote bossen dauwpieren als aas gebruikt.

Ook met kunstaas kan goed op meerval worden gevist; pluggen, rubber kunstaas en lepels worden met succes gebruikt. Het gebruik van geluid (ratelpluggen, twee op elkaar bevestigde lepels) kan veel succes opleveren, omdat de meerval erg goed hoort en het gezichtsvermogen beperkt is.